COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a publicării articolului „Nunta ca la noi” în ziarul Ştirea, nr. 812, dorim ca, pentru corecta informare a cititorilor şi în general, a tuturor locuitorilor interesaţi de adevăr, să facem cunoscute următoarele :

În după-amiaza zilei de duminică 30 august 2009, poliţiştii comunitari, deplasându-se pe strada Aleea Parcului, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona blocului B 36 se afla amplasat un cort în scopul organizării unei petreceri private, drept pentru care s-a trecut la identificarea şi interpelarea organizatorului pentru lămurirea şi clarificarea situaţiei. S-a constatat lipsa avizelor sau autorizaţiilor legale care să permită ocuparea domeniului public, astfel că i s-a comunicat acestuia că va fi sancţionat în conformitate cu prevederile HCL nr. 106/2009. Totodată organizatorul a fost atenţionat verbal asupra obligaţiei de a respecta prevederile Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. După aproximativ o oră, s-a primit şi o reclamaţie care viza tulburarea liniştii publice în zonă, astfel încât, pentru acest motiv, agenţii comunitari au aplicat organizatorului, încă o amendă.

Menţionăm că nu avem posibilitatea legală de luare a altui tip de măsuri.

Cele două sancţiuni aplicate organizatorului acestei petreceri cu caracter privat, sunt cuantificate la valoarea de 1300 de lei.

DIRECTOR
Ing. Laurenţiu Abaza