COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada sărbătorilor pascale, activitatea SPPC Slobozia s-a derulat fără incidente majore, stopând unele manifestări de gravitate redusă în ce priveşte tulburarea liniştii publice. S-au aplicat  38 de sancţiuni, dintre care   6  amenzi (  4 fiind determinate de  încălcarea prevederilor Legii nr 61/1991 ) şi 32  avertismente ( cele mai multe – 24, ca urmare a nerespectării HCL nr. 39/2009 ). Totodată, au fost executate acţiuni de prevenire a depozitării neautorizate de deşeuri în zonele de agrement, în special la Crângul Peri dar şi în zona parcului M.Sadoveanu şi a lizierei forestiere din nordul municipiului, unde au fost amplasate afişe cu extrase din actele normative în domeniu.

Ca intervenţii pot fi menţionate :

– în ziua de 17 aprilie, ca urmare a neatenţiei, în zona Piaţa Agroalimentară, un conducător auto a lovit uşor un pieton, aşa încât agenţii comunitari au anunţat Serviciul de Poliţie Rutieră

– în dimineaţa zilei de 20 aprilie, ca urmare a unei sesizări, agenţii comunitari, împreună cu agenţii Poliţiei Municipale şi ai Jandarmeriei, au luat măsura imobilizării şi conducerii la sediul  unităţii locale de Poliţie, pentru luarea  măsurilor legale, a unui tânăr care, în apropierea blocului MB13, făcând parte dintr-un grup mai mare, ataca, cu pietre autovehiculele care tranzitau zona. Acesta, în încercarea de a se sustrage verificărilor, a lovit un jandarm şi a încercat să fugă, fiind prins după o urmărire, de către agenţii de ordine publică.