COMUNICAT DE PRESĂ

Aşa cum de altfel s-a prezentat deja în mass-media, doi funcţionari publici din cadrul Poliţiei Locale Slobozia au fost implicaţi în fapte de natură infracţională, constatate de către DGA, în urma unui flagrant, realizat pe data de 20 aprilie.

Fiind informaţi oficial că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dispunându-se totodată trimiterea lor în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv, trafic de influenţă, a fost luată şi la nivelul instituţiei noastre, măsura suspendării celor doi funcţionari publici în conformitate cu prevederile Legii nr. 188/1999 – Statutul funcţionarilor publici.

În acest context, dorim să-i asigurăm pe toţi locuitorii municipiului, că acest caz, unul absolut regretabil şi care aduce o atingere gravă imaginii instituţiei noastre, este unul izolat, şi împotriva căruia trebuiesc luate măsurile cele mai severe.
Încercăm să abordăm cu responsabilitate situaţia astfel creată şi să convingem că nu acest tip de fapte ne caracterizează, despre noi vorbind şi rezultatele bune obţinute dea lungul celor şapte ani de existenţă.

Considerând că acţiunile de asanare derulate de instituţiile abilitate ale statului au o deosebită importanţă, completând în mod categoric măsurile de informare şi instruire pe acest plan, luate în instituţia noastră în perioada anterioară, condamnăm categoric
orice faptă care aduce atingere demnităţii şi onoarei uniformei noastre.

Doresc totodată, să aduc pentru viitor, garanţia unui mod de lucru absolut legal şi corect al întregii instituţii şi al fiecărui angajat în parte, deschis către cetăţeni şi orientat către impunerea legii, pe domeniile noastre de competenţă.

Cu respect,
DIRECTOR
Ing. Laurenţiu Abaza