Prevenirea furturilor din societăţi comerciale

Având în vedere faptul că în ultima perioada de timp numărul de furturi din societăţile comerciale a crescut în mod simţitor, dorim să aducem la cunoştinţa reprezentanţilor acestora o serie de măsuri preventive de care ar trebui să ţină cont:

· Apelaţi la serviciile unei societăţi de pază şi intervenţie rapidă pentru monitorizare.

· Gradul de risc la care este expus magazinul dvs. depinde de o serie de factori cum ar fi: localizarea magazinului, natura produselor comercializate, orele de program, etc.

· Montarea de camere de supraveghere video precum si de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. Faceţi o investiţie dar descurajaţi hoţii.

· Explicaţi-le angajaţilor să vă anunţe imediat orice situaţii suspecte şi arătaţi-le importanţa păstrării vigilenţei faţă de persoanele sau automobilele suspecte.

· Mare atenţie la persoanele care trec pragul magazinului dvs., acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau să ceară relaţii despre un produs.

· Dacă spaţiul prezintă zone moarte din punct de vedere al vizibilităţii celui care vinde la raion, cu siguranţă în acele zone vor acţiona hoţii. În concluzie, eliminaţi pe cât posibil punctele vulnerabile ale încăperilor. Oglinzile vă pot ajuta să supravegheaţi ceea ce se întâmplă în colţurile unde în mod normal nu ajungeţi cu privirea.

· Obiectele de mare valoare pot fi protejate prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un loc asigurat.

· Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini activitatea de cercetare a Poliţiei în cazul furtului.

· Asiguraţi un iluminat corespunzător. Asigurarea unui iluminat interior dar şi a unuia exterior care poate funcţiona şi pe bază de senzori (care se activează ori de câte ori se apropie cineva de magazin) poate descuraja eventualii infractori.

· Depuneţi zilnic, la instituţiile finaciare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă precum şi ora de părăsire a magazinului.

Nu fiţi indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră !

Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată Poliţia!