În luna februarie, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni curente, de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de supraveghere a circulaţiei rutiere şi pietonale, cu un accent deosebit pe zonele limitrofe ale unităţilor de învăţământ.

Au fost avute în vedere cartierele şi punctele în care există clădiri în construcţie pentru prevenirea sustragerilor de materiale de construcţie din şantiere dar şi zonele de agrement, unde temperaturilor ridicate pentru această perioadă, care au determinat locuitorii să iasă în natură.

Astfel au fost legitimate pe parcursul lunii 988 de persoane, fiind aplicate un număr de 616 sancţiuni contravenţionale, din care 332 amenzi, în valoare totală de 70.750 lei şi 284 avertismente. Ne situăm din acest punct de vedere, cu cca. 20 % peste rezultatele din lunile februarie a tuturor celorlalţi ani de activitate ai instituţiei noastre.

Astfel au fost legitimate pe parcursul lunii 988 de persoane, fiind aplicate un număr de 616 sancţiuni contravenţionale, din care 332 amenzi, în valoare totală de 70.750 lei şi 284 avertismente. Ne situăm din acest punct de vedere, cu cca. 20 % peste rezultatele din lunile februarie a tuturor celorlalţi ani de activitate ai instituţiei noastre.

Sancţiunile menţionate au fost aplicate pentru abateri privind:
– circulaţia rutieră – 304 ;
– tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice -158 ;
– salubritate, gestiunea deşeurilor – 85;
– îngrădirea, ocuparea domeniului public – 28;
– alte abateri – 41 .

Pe parcursul acestei luni s-a primit un număr de 115 reclamaţii şi sesizări, din care 106 telefonice, 6 verbale şi 3 scrise. Dintre toate acestea, 36 ( adică 31 % ) nu s-au confirmat. Urmare a acţiunilor de rezolvare a celor 79 confirmate, s-au aplicat 56 de sancţiuni ( 19 amenzi şi 37 de avertismente ).

Vezi/descarcă raportul integral pe luna februarie 2016