Activitatea din această lună a avut ca rezultat aplicarea unui număr de 486 sancţiuni, din care 270 amenzi în valoare totală de 58465 lei şi 216 avertismente.

În perioada 19/22 aprilie s-au derulat manifestări şi ceremonii religioase legate de aducerea la Mănăstirea Sfinţii Voievozi a Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia Nouă. Pentru buna desfăşurare a acestor activităţi poliţiştii locali au acţionat alături de celelalte forţe cu atribuţii în menţinerea ordinii şi liniştii publice, în baza Planului de actiune nr.3373/18.04.2017. Măsuri de ordine în zona lăcaşelor de cult s-a asigurat şi cu ocazia Învierii Domnului.

Instituţia noastră a participat atât la asigurarea măsurilor de ordine cât şi la defilarea blocului de paradă la Ziua Veteranilor de Război, în data de 26 aprilie 2017, când, la Parcul Tineretului – monumentul Colonel Popescu, s-au depus coroane de flori.

În perioada 28 aprilie – 01 mai 2017, poliţiştii locali au asigurat ordinea şi liniştea publică la manifestările ocazionate de Festivalul Tradiţional al Meşteşugarilor 2017, în zona Bazinului Olimpic.

Începând cu luna aprilie, poliţiştii locali au acţionat în baza Planului de măsuri nr.3015/04.04.2017, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de transport în regim de taxi. Până în prezent au fost controlate peste 85 de taximetre, fiind aplicate 2 amenzi, una unui transportator autorizat şi o alta unui conducător ce nu deţinea atestat profesional.

Pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind masa maximă admisă de peste 3.5 tone şi accesul pe anumite sectoare de drum din municipiul Slobozia s-a acţionat în conformitate cu planul de măsuri nr. 3278/13.04.2017, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale.

În scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, Poliţia Locală a acordat sprijin DADP, S.C. Urban şi altor societăţi care au executat lucrări de asfaltare, de modernizare a căilor de comunicaţie rutieră şi pietonală sau de readucere la starea iniţială a părţii carosabile. În consecinţă, au fost desfăşurate acţiuni de informare şi degajare a zonelor în lucru în scopul materializării obiectivelor.

Odată cu executarea lucrărilor de marcare a părţii carosabile, instituţia noastră prin Serviciul Circulaţie Rutieră, a acordat asistenţă la aplicarea marcajelor longitudinale de separare a sensurilor de mers, de delimitarea a benzilor de circulaţie şi de delimitare a părţii carosabile.

La dispeceratul instituţiei, s-a primit un număr de 116 reclamaţii şi sesizări (26 fiind neconfirmate) dintre acestea 111 fiind înregistrate telefonic, 3 scrise şi 2 verbale. Determinante au fost abaterile la Legea 61/1991 – 54, semnificativ fiind şi numărul sesizărilor înregistrate la HCL96/2014 (privind aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă) – 23 . Urmare acestora s-au aplicat 22 amenzi şi 46 de avertismente dar şi alte măsuri.

Prin note telefonice au fost transmise 16 sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de agenţi în teren: DADP -14, Urban S.A –1, Poliţia Municipală -1.

În data de 27.04.2017, poliţiştii locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost solicitaţi să se deplaseze la o sală de jocuri de pe raza municipiului întrucât o persoană a spart geamul unui aparat de joc. Vinovatul a fost identificat în persoana unui tânăr cunoscut ca având probleme de comportament. S-a anunţat echipa de cercetare din cadrul Poliţiei Municipale.

Citește/Descarcă raportul integral