În luna august activităţile specifice sezonului de vară au continuat, acţiunile serviciului nostru înregistrând o desfăşurare mai intensă în special în zilele de weekend când, numărul reclamaţiilor privind tulburarea liniştii publice cresc. Astfel că, în această perioadă la dispeceratul serviciului nostru s-a înregistrat un număr total de 163 reclamaţii (150 au fost comunicate telefonic, 8 au fost depuse sub formă scrisă, diferenţa reprezentând-o cele primite direct de către agenţii aflaţi în teren) din care 109 au vizat încălcări ale Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Şi în această lună programul de activitate în schimbul II al poliţiştilor locali a fost decalat, fiind cuprins în prima parte a lunii între orele 18.00 – 02.00 şi ulterior în intervalul orar 16.00 şi 24.00, pentru a acoperi mai bine cu personal, prin suprapunerea cu efectivele din schimbul III, intervalele de timp în care apar manifestări de tulburare a liniştii publice.

Ca urmare, constatările din teren ale poliţiştilor locali au completat imaginea situaţiei ordinii şi liniştii publice conturate de cele peste 200 de sancţiuni aplicate, dublu faţă de numărul reclamaţiilor.

Activitatea poliţiştilor locali din această lună s-a concretizat prin derularea unei serii de acţiuni în domeniul ordinii publice şi a circulaţiei rutiere precum şi prin aplicarea unui număr de 527 sancţiuni contravenţionale, din care 196 amenzi, în valoare totală de 47.660 lei şi 331 avertismente.

Descarcă/Citește raportul integral aici !