În această perioadă la dispeceratul serviciului nostru s-au înregistrat un număr total de 187 reclamaţii (177 au fost comunicate telefonic, 5 au fost depuse sub formă scrisă, 5 primite direct de către agenţii aflaţi în teren) din care 133 au vizat încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.Este un număr record din acest punct de vedere, și la numărul total de reclamații situat la 114 % fața de luna precedentă ( sau 134 % față de media ultimilor 7 ani ) dar și la numărul de reclamații vizând tulburarea ordinii și liniștii publice unde cele 133 reclamații înregistrate se situează la 116 % față de luna iulie 2016 sau 137 % față de media ultimilor 7 ani. Dar și numărul de sancțiuni aplicate la acest capitol de activitate este consistent – 319 sancțiuni la Legea nr. 61/1991, ceea ce reprezintă 150 % față de realizările din perioadele similare ale ultimilor 7 ani au fost înregitrate în medie 212 sancțiuni.

Pentru prevenirea încălcării actelor normative date in competenţă cât şi pentru sancţionarea faptelor antisociale petrecute pe raza municipiului în această lună, au fost identificate 1492 de persoane, dintre care pentru 271 a fost necesară consultarea bazei de date şi au fost invitate la sediul instituţiei alte 48 de persoane în vederea clarificării situaţiei privind încălcarea de către aceştia a anumitor acte normative avute în competenţă.

Prin note telefonice, dispecerul Poliţiei Locale a transmis 28 de sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme ce au fost constatate de către agenţi sau au fost sesizate de cetăţeni: 15 către DADP, 4- Urban SA, 6 –Politia Municipala. 1-Telekom, 1-Polaris, 1-Urbanism.

Agenţii noştri au însoţit reprezentanţii Primăriei, serviciul Urbanism în vederea derulării de către aceştia a unor actiuni specifice.

S-au asigurat măsuri de ordine cu ocazia diferitelor evenimente, după cum urmează:
Proiect recreativ Bătaie cu apă, desfășurat în parcul Tineretului,
Manifestare artistică de muzică și fotografie, Vandalismul cultural,
Cimitirul Eroilor, Centenarul Primului Război Mondial,
Stadion Municipal – Ziua internațională a câinelui.

Poliţiştii locali din cadrul serviciului de circulaţie rutieră au derulat acţiuni în baza Planului de măsuri nr.7658/16.08.2016, pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind oprirea sau staționarea autovehiculelor pe zone de carosabil situațe înaintea trecerii pentru pietoni, în intersecții sau în zona de preselecție, pe arterele din municipiului Slobozia . Acţiunile declanşate în data de 17.08.2016 se vor derula până la data de 15.09.2016. Până la 31 august s-au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, din care 40 amenzi, 6 avertismente scrise și 24 de avertismente verbale.

Polițiștii locali din cadrul serviciului de ordine publică și control au verificat legalitatea funcționării unităților de Alimentație Publică de pe raza municipiului, ocazie cu care au fost verificate 92 de astfel de unități, fiind aplicate 9 amenzi reprezentanților unităților comerciale ce nu aveau avize legale privind activitatea de alimentație publică desfășurată în incinta localurilor sau pe terasele amenajate în exterior.

Pe timpul patrulării, poliţiştii locali au depistat un autoturism neasigurat fapt ce a fost adus la cunoştinţă proprietarului, în cel mai scurt timp. Autoturismul nu prezenta urme de forţare.

În noaptea de 14/15 august 2016, patrula mixtă formată din politist local și agent din cadrul Poliției Municipale au fost sesizați de administratorul unei unități comerciale cu privire la faptul că a surprins doi tineri ce încercau să sustragă bunuri din interiorul societății. Deplasându-se la fața locului unul dintre tineri a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipale, cealaltă persoană implicată părăsind locul faptei fiind însă identificat.

În data de 20.08.2016, polițiștii locali aflați în patrulă mixtă au depistat o persoană de sex masculin ce conducea un autoturism pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice. Cazul a fost preluat de agenții din cadrul Biroului Rutier, al Poliției Municipiului Slobozia.

În ziua de 28.08.2016, la dispeceratul Poliției Locale s-a sesizat din partea Poliției Municipale faptul că pe raza municipiului circulă un autoturism al cărui conducător nu posedă permis de conducere. Datele au fost transmise agenților din teren, autoturismul fiind depistat și oprit de polițiștii locali care în cel mai scurt timp au anunțat patrula din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipale.

Citește/descarcă raportul integral !