Luna iulie a impus acţiuni şi măsuri specifice perioadei calde care, aşa cum deja ne-a obişnuit, crează toate premisele creşterii în intensitate a fenomenului de tulburare a liniştii publice.

Fără a mai întâmpina totuşi problemele din anii precedenţi, multe din faptele constatate de către poliţiştii locali sau sesizate de către cetăţeni, nu au necesitat măsuri de sancţionare, situaţiile încadrându-se în firescul vieţii urbane. Aşa încât, cel mai des, au fost luate măsuri de îndepărtare a grupurilor de persoane, de cele mai multe ori tineri aflaţi în trecere prin punctele respective sau nu-şi justificau prezenţa în zonă, fiind aplicate sancţiuni doar pentru persoanele la care s-a constatat vinovăţia în încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind avertizat verbal.

În acest context, s-au continuat acţiunile caracteristice perioadei, activitatea fiind concentrată pe zonele predispuse tulburării ordinii şi liniştii publice cunoscute, aşa cum rezultă ele din sintezele periodice şi, în acelaşi timp, pe intervalele orare cu cea mai mare frecvenţă a încălcării prevederilor Legii nr. 61/1991. Poliţiştii locali au fost astfel planificaţi în schimbul II după un program de vară, între orele 16.00 şi 24.00, suprapunându-se astfel cu schimbul trei la orele de vârf, pentru a dispune de efective cât mai mari.

Vizualizare/Descărcare Raport de activitate, luna iulie 2013