Datorită specificului perioadei de sărbători de iarnă, sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, reprezintă pentru Poliţia Locală Slobozia, poate în mod similar perioadei de vară, un prilej de mobilizare a efectivelor proprii, în scopul menţinerii unui climat corespunzător pe planul ordinii şi liniştii publice şi a circulaţiei rutiere. Aglomeraţia din traficul rutier, dar şi din cel pietonal, în special din zona centrală a municipiului, impun măsuri obligatorii care să permită prevenirea oricăror evenimente nedorite. Prezenţa constantă în teren a poliţiştilor locali, care acţionează pedestru sau cu mijloace auto, este un prim factor de siguranţă. Aceştia menţin sub supraveghere zona de patrulare şi pot interveni atunci când este cazul sau pot fi solicitaţi pentru informare sau pentru acordarea de ajutor când este nevoie.

Astfel, asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere pe b-dul. Matei Basarab în ajunul sărbătorii de Crăciun, a necesitat concentrarea de forţe care să acopere întregul front între intersecţia cu b-dul. Cosminului şi cea cu Aleea Stadion, adică acolo unde este zona comercială cea mai frecventată şi deci, cea mai aglomerată. De asemenea, în preajma unităţii centrale a CEC, o altă zonă aglomerată, am încercat să impunem respectarea regulamentului de circulaţie, prin prezenţa noastră activă. Ca deobicei, au fost menţinute sub supraveghere obiective de pe raza municipiului, care, în astfel de momente de sărbătoare, concentrează un număr mare de locuitori. Şi avem în vedere în această privinţă, lăcaşele de cult care, de-a lungul câtorva zile la rând, constituie punct de întrunire pentru enoriaşi dar şi localurile de alimentaţie publică în care sunt organizate obişnuitele petreceri de sărbători de iarnă. Acelaşi mod de acţiune este valabil şi pentru zilele următoare, în care atmosfera de sărbătoare ne impune, prin natura responsabilităţilor pe care le avem, să fim activi şi prezenţi pe toata raza municipiului.

Fără să fi înregistrat evenimente deosebite în această perioadă pe linia activităţii noastre, readucem în atenţia celor care au nevoie să ne solicite intervenţia, că la numărul de telefon 0243 955 putem fi contactaţi permanent şi, dacă nu sunt aspecte care ne depăşesc competenţele legale, vom răspunde operativ.

LA MULŢI ANI !