COMUNICAT DE PRESĂ

În urma lecturării articolului din ziarul Informaţia, nr. 163, privitor la faptul că „Primăria a luat două Logan-uri la 13.000 euro bucata”, dorim să facem cunoscut celor interesaţi de adevăr următoarele :

Cele două autoturisme Logan L 90 Ambition 1,5 dCi (diesel), au fost achiziţionate în luna iunie a anului 2007 de către Serviciul Public Poliţia Comunitară Slobozia, ca serviciu cu personalitate juridică.

Achiziţia s-a realizat prin aplicarea procedurilor legale, impuse de OUG nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, prin publicarea în SEAP.

La finalul procedurilor legale, s-a încheiat contractul de leasing financiar pentru două autoturisme. Preţul fiecărui autoturism a fost, conform ofertei selectate, de 9800 euro, fără TVA ( echivalent 31.995 lei la data achiziţiei ) iar valoarea finală a contractului de leasing, derulat pe 36 de luni este de 12.985 euro pentru fiecare autoturism în care este inclusă şi asigurarea CASCO. Suma nu a fost plătită de două ori, aşa cum este menţionat în articolul respectiv, ci, normal, o singură dată pentru fiecare autoturism, conform contractului.