Nr.5379/15.05.2020

Chiar dacă ne aflam încă în perioada stării de urgență, regulile privind restricțiile de circulație par a fi facultative pentru o parte dintre concetățenii noștrii, ba mai mult decât atât, unii dintre cei are le-au încălcat, au făcut-o pentru a comite alte fapte, chiar mai grave, de natură infracțională.

Este cazul a un bărbat de 30 de ani din Slobozia, care, probabil și pentru a iniția în tainele vieții noua generație, a plecat împreună cu cei doi fii ai săi, un tânăr de 15 ani și încă un copil de 10 ani, în căutarea de bunuri pe care, indiferent de voința adevaratului proprietar, să și le însușească. Așa încât, în data de 14 mai, în jurul orelor 14.00, au fost depistați de către polițiștii locali în zona Poligonului de pregătire ce aparține instituției noastre, în timp ce se deplasau dinspre Crângul Peri către DN 2A, transportând cu un atelaj hipo, mai multe obiecte – profile metalice, un rastel metali, tablă etc. în greutate totala de cca. 150 kg. Din prima privire a reieșit clar că proveniența acestor materiale trebuie neapărat verificată, așa încât cei trei au fost opriți, legitimați și chestionață asupra încărcăturii. Suspiciunea polițiștilor locali a fost susținută de nesiguranțe declarațiilor bărbatului dar și confirmată la scurt timp, când la fața locului au apărut și reprezentanții societății comerciale de unde aceștia au sustras materialele, manifestându-și explicit dorința de a reintra în posesia lor.

Pentru continuarea procedurilor vizând constituirea dosarului de cercetare penală, a fost solicitată prezența la fața locului a echipei de cercetare, toate cele trei persoane fiind preluate și conduse la sediul Poliției Municipiului Slobozia.