Astăzi, 1 Aprilie 2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a adoptat Hotărârea Nr. 76, prin care se stabilesc o serie de măsuri pentru reducerea riscului infectării cu virusul COVID-19, urmare a depășirii ratei de incidență de 4 cazuri la 1000 de locuitori.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării in interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării in interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00 – 18:00.

Rămâne suspendată activitatea operatorilor economici, desfășurată pe teritoriul judeţului Ialomiţa, în spații închise, în urmatoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitnes.

Pentru mai multe informații referitor la măsurile ce se impun în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, vă invităm să accesați următoarele documente:

Hotărârea Nr. 70 din 27.03.2021 a CJSU: http://bit.ly/Hot70-CJSU
Hotărârea Nr. 76 din 01.04.2021 a CJSU: http://bit.ly/Hot76-CJSU

Susținem eforturile autorităților pentru reducerea răspândirii infecției cu virusul COVID-19 și vă încurajăm să evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare, să păstrați distanțarea socială și să evitați locurile aglomerate.

HOTĂRÂRI C.J.S.U. IALOMIȚA