Nr. 2860/ 18.03.2020

COMUNICAT

În ultimul interval de timp, în cadrul acțiunilor derulate de către întreaga administrație publică locală din municipiul Slobozia, poliția Locală Slobozia a fost angrenată în monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu. Fără a se fi sesizat probleme, zilnic au fost vizitate acasa între 19 și 25 de persoane ( în funcție de afluxul de concetățeni veniți din alte țări dar și de expirarea perioadei de izolare a altora ) pentru a se verifica prezența lor fizică la domiciliu pe perioada impusă de izolare.

Totodată, în contextul riscului crescut de propagare a noului coronavirus, polițiștii locali au îndrumat spre locuințele de domiciliu trei grupuri de tineri care, în dorința de a se relaxa pe terenul de sport, au renunțat la siguranța unei izolări sociale, deja stabilite prin decizia luată de întrerupere a procesului de învățământ.

Deasemenea, au identificat nouă persoane care au sosit la domiciliul din Slobozia, venind din alte țări europene expuse deja acestui virus și au transmis informațiile necesare către DSP pentru luarea acestora în evidență.

Inițiativa primăriei de a efectua o spălare/dezinfectare a principalelor și celor mai aglomerate artere rutiere, a impus și o mobilizare a polișițtilor locali în scopul îndepărtării autovehiculelor de la bordură, astăzi pe unul dintre sensurile de mers pe b-dul. M. Basarab și pe b-dul. Cosminului, urmând apoi pe 19 martie celălalt sens de mers de pe b-dul. M. Basarab și pe b-dul Chimiei, iar pe 20 martie b-dul Unirii, străzile Lacului și Decebal dar și Piața Gării.

Săptămâna următoare vor urma la tratament b-dul. Ștefan cel Mare și străzile Cuza Vodă, Constructorilor și Coloanelor ( luni 23 martie) apoi străzile Episcopiei, Ialomiței și Intrarea București ( marți 24 martie ). În această situație facem și apel la deținătorii de autovehicule parcate la bordură pe arterele rutiere menționate, să elibereze carosabilul în respectivele zile pentru a facilita derularea operațiunii.

Conform dispozițiilor cuprinse în Ordonanța Militară din data de 17 martie, semnată de către ministrul afacerilor Interne, Marcel Ion Vela și publicată în Monitorul oficial, se suspendă activitatea de alimentație publică, fapt pentru care noi am distribuit deja înștiințările corespunzătoare tuturor societăților cu acest profil de activitate, sub rezerva aplicării de sancțiuni legale în cazul nerespectării dispoziției. Totodată, în baza hotărârilor luate în cadrul ședinței CLSU din 18 martie, în cel mai scurt timp, împreună cu DADP Slobozia, vom lua măsura interzicerii accesului în parcuri și a utilizării locurilor de joacă, cu informarea corespunzătoare în aceste locuri și pentru a elimina posibilitatea formării de grupuri mari de persoane și astfel, apariția riscurilor de eventuală contaminare cu noul coronavirus.