În cadrul acţiunilor Poliţiei Locale Slobozia, destinate prevenirii şi combaterii încălcării normelor legale privind oprirea sau staţionarea autovehiculelor, a fost iniţiat un plan de măsuri prin care se urmăreşte degajarea benzilor de preselecţie de pe arterele rutiere, din zona intersecţiilor prevăzute cu semafoare verde-intermitent, prin îndepărtarea autovehiculelor staţionate aici.

Acţiunea a fost demarată în a doua jumătate a lunii august şi a constat în informarea şi invitarea la sediul instituţiei noastre a conducătorilor auto care nu respectă prevederile art. 142 şi 143 din HG nr. 1391/2006, pentru aprobarea regulamentului de aplicare a OUG Nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, în intervalul 20 – 31 august 2012, au fost aplicate 79 de invitaţii pe parbrizele autoturismelor pentru acei conducători auto care au neglijat marcajele rutiere în zonele menţionate şi nu au fost găsiţi la maşină. Dintre aceştia, 36 au fost deja avertizaţi ca urmare a încălcării legislaţiei şi li s-a atras atenţia asupra obligaţiei de respectare a regulilor de circulaţie, iar pentru ceilalţi 43, s-au expediat ori urmează să se expedieze, adrese prin care solicităm deţinătorilor legali ai autoturismelor, informaţii asupra persoanei care le-a condus, în scopul stabilirii măsurilor legale.

Poliţiştii locali acţionează în continuare pe această linie, urmărind atingerea scopului propus.

Totodată, solicităm şi pe această cale, atenţie în ce priveşte respectarea regulamentului de circulaţie rutieră precum şi înţelegerea din partea şoferilor aflaţi în astfel de situaţii, faţă de ceilalţi conducători auto care au dreptul de a beneficia de posibilitatea de manevră a autoturismelor, conform semnalizării luminoase a semafoarelor cu lumină verde – intermitent, amenajate în intersecţii.

DIRECTOR
Ing. Laurenţiu Abaza