Pe fondul creşterii parcului auto din municipiul Slobozia, fenomenul infracţional în domeniul furturilor de şi din auto a cunoscut o creştere semnificativă. Infractorul profită de orice ocazie şi de neatenţia proprietarilor, însă el evită să acţioneze acolo unde proprietarii îşi iau măsuri de prevenire.

Totuşi, pe parcursul acestui an, au fost depuse la poliţie mai multe reclamaţii privitoare la sustragerea de bunuri de valoare din autovehicule, în special din cele staţionate în zona unităţilor bancare. Uneori însă, sunt atacate şi autovehicule aflate în alte zone ale municipiului, dar cu care conducătorii lor au fost la bancă şi au ridicate diferite sume de bani.

Astfel că, în intenţia de a-i informa pe toţi conducătorii auto, indiferent de traseele pe care aceştia le urmează, SPPC Slobozia a luat măsura derulării unei acţiuni de prevenire, materializată prin aplicarea pe parbrizele autoturismelor sau prin înmânarea direct către conucătorii auto, de fluturaşi conţinând o serie de reguli ce ar trebui respectate de către aceştia.

Prezentăm în continuare textul un ui astfel de fluturaş :

Închideţi întotdeauna geamurile şi încuiaţi uşile atunci când părăsiţi autovehiculul;

Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze;

Acţionaţi sistemul de închidere a uşilor pe timpul parcării sau executării unei pene, intervenţii, etc;

Nu lăsaţi în maşină la vedere, obiecte de valoare : genţi, serviete, radio – casetofon şi orice alte bunuri, chiar dacă lipseşti pentru scurt timp.

Dacă atunci când reveniţi la autoturism remarcaţi că aveţi pană la roată, nu uitaţi că aceasta poate fi provocată chiar de către un infractor pentru ca, atunci când montaţi roata de rezervă, el să aibă acces în habitaclu pentru sustragerea genţii cu bani sau a altor bunuri. Luaţi-vă aşadar toate măsurile de precauţie.

În cazul în care constataţi că s-a comis totuşi un furt, nu umblaţi în interiorul autoturismului, ci sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

112 – Apel unic de urgenţă