Activitatea din această lună a avut ca rezultat aplicarea unui număr de 374 sancţiuni, din care 185 amenzi în valoare totală de 43.730 lei şi 189 avertismente, determinate de încălcarea prevederilor legale privind:

Aprilie2015

În afara activităţilor zilnice de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de supraveghere a traficului rutier şi pietonal pe raza întregului municipiu şi cu precădere, în zona unităţilor şcolare, în intervalul 16 – 21 aprilie, cu ocazia manifestărilor  şi ceremoniilor religioase legate de aducerea la Mănăstirea Sfinţii Voievozi a Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, poliţiştii locali au acţionat alături de celelalte forţe cu atribuţii în menţinerea ordinii şi liniştii publice, în baza Planului de acţiune nr.2969/14.04.2015.  Măsuri de ordine în zona lăcaşelor de cult s-au asigurat şi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

S-a primit un număr de 129 de reclamaţii şi sesizări (30 dintre ele, adică 23 %, fiind neconfirmate). 116 au fost înregistrate telefonic, 4 reclamaţii au fost depuse sub formă scrisă şi una verbală. Determinante au fost abaterile la Legea nr. 61/1991 – 61, semnificativ fiind şi numărul sesizărilor înregistrate la HCL nr. 96/2014 (privind aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă) – 29 .

Urmare acestora s-au aplicat 11 amenzi şi 64 avertismente dar şi alte măsuri precum:

 • verificarea avizelor şi autorizaţiilor pentru activităţile reclamate;
 • invitarea conducătorilor auto la sediul Poliţiei Locale în vederea clarificării situaţiei;
 • supravegherea zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate;
 • solicitarea intervenţiei Ambulanţei pentru o persoană cu probleme de comportament.
 • îndepărtarea din zonă a persoanelor care făceau obiectul reclamaţiei (copii, persoane fără adăpost sau persoane cu probleme de comportament);
 • îndrumarea către Poliţia Municipală a persoanelor care au făcut sesizarea, întrucât faptele reclamate nu intrau în competenţa noastră;
 • aplanarea a trei conflicte declanşate între locatari, respectiv, între membrii unei familii.În această lună s-au derulat acţiuni de însoţire/conducere, după cum urmează:
 • însoţirea unui executor judecătoresc, în vederea inventarierii bunurilor şi evacuării unui imobil,
 • însoţirea reprezentanţilor SPAS, în vederea efectuării unei anchete sociale,
 • însoțirea funcţionarilor publici din Primărie, în vederea afişării unui proces verbal de evacuare,
 • însoţirea reprezentantului Primăriei, de la Direcţia de Impozite şi Taxe în vederea executării silite a unui imobil de pe raza municipiului.

Urmare a constatărilor din teren, s-au transmis 11 sesizări către DADP privind diferite situaţii ce impuneau intervenţia pentru lucrări de remediere ( copaci căzuţi pe domeniul public, elemente de mobilier urban deteriorate, corpuri de animale moarte ce trebuiau ridicate etc ).

S-a fluidizat traficul rutier pe raza municipiului, unde DADP a executat lucrări de toaletare a arborilor pe patru artere rutiere. Traficul rutier s-a fluidizat şi cu ocazia unui accident rutier în zona intersecţiei Central, soldat cu victime.

În data de 21 aprilie, angajaţii DADP care executau lucrări de reparaţii la scările din beton din zona Şcolii nr. 2, au sesizat faptul că persoane necunoscute au sustras în timpul nopţii, trei profile metalice, utilizate drept cofrag, drept pentru care poliţiştii locali au acţionat prompt în vederea depistării celor vinovaţi. Profilele sutrase au fost recuperate în foarte scurt timp de la unul dintre centrele de colectare a materialelor refolosibile şi predate angajaţilor DADP iar persoana vinovată a fost sancţionată cu amendă. Acelaşi lucru a avut loc şi în data de 27 aprilie, când s-a constatat că două astfel de profile au dispărut din aceeaşi zonă. Cu ajutorul imaginilor captate de camerele de supraveghere video, a fost identificată persoana vinovată care a fost depistată la domiciliul său din cartierul Bora, de unde s-au recuperat şi bunurile. A fost aplicată o sancţiune contravenţională.

În data de 09.04.2015, la dispeceratul instituţiei s-a primit o sesizare din partea unui cetăţean cu privire la faptul că o persoană de sex masculin loveşte cu un obiect autoturismele aflate într-o parcare. Poliţiştii locali care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, unul dintre autoturisme fiind avariat. Persoana vinovată a fost identificată, fiind ulterior anunţată Poliţia Municipală.