În această lună poliţiştii locali au asigurat măsuri de ordine cu ocazia diferitelor evenimente, după cum urmează:

Piaţa Agroalimentară – Serbările Recoltei,
Casa de Cultură Municipală – Festivalul Naţional de folclor ”Doina Bărăganului”,
Parcul Tineretului – Ziua Armatei Române.

S-a primit un număr de 139 de reclamaţii şi sesizări (46 fiind neconfirmate) dintre acestea 123 fiind înregistrate telefonic, 9 scrise şi 7 verbale. Determinante au fost abaterile la Legea 61/1991 – 71, semnificativ fiind şi numărul sesizărilor înregistrate la HCL 96/2014 (privind aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă) – 35. Urmare acestora s-au aplicat 20 amenzi şi 54 de avertismente dar şi alte măsuri precum:

– verificarea avizelor şi autorizaţiilor pentru activităţile reclamate;
– invitarea conducătorilor auto la sediul Poliţiei Locale în vederea clarificării situaţiei;
– supravegherea zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate;
– solicitarea intervenţiei Direcţiei de Administrare a Domeniului Public;
– îndepărtarea din zonă a persoanelor care făceau obiectul reclamaţiei (copii, persoane fără adăpost sau persoane cu probleme de comportament);
– îndrumarea către Poliţia Municipală a persoanelor care au făcut sesizarea, întrucât faptele reclamate nu intrau în competenţa noastră;
– aplanarea conflictelor iscate.

Deasemenea, Poliţia Locală a susţinut zilnic activitatea DADP, în zonele în care s-au efectuat lucrări de asfaltare, de modernizare şi de extindere a părţii carosabile. Astfel, au fost desfăşurate acţiuni de informare şi degajare a zonelor în lucru în scopul materializării obiectivelor.

Poliţiştii locali au asigurat semnalizarea şi sistematizarea rutieră în zona şantierului de realibilitare din Piaţa Revoluţiei în scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier şi pentru a preîntâmpina producerea de evenimente negative.
În această lună s-au derulat acţiuni de însoţire/conducere, după cum urmează:

– executarea a 2 mandate de aducere,
– însoţirea unui executor judecătoresc,
– însoţire reprezentant Primărie în cartierul Bora pentru rezolvarea unor lucrări specifice,
– însoţire ecarisaj pentru ridicarea câinilor fără stăpân,
– însoţire director şcoala Bora la domiciliul copiilor ce nu frecventează orele de curs, acordat spijin angajaţilor DADP, degajând autoturismele din zonele unde se toaletează copacii, acordat sprijin şefului de centru multifuncţional din cartierul Bora în vederea evacuării unei persoane ce creează în mod frecvent probleme.

Poliţiştii locali au înmânat rezerviştilor un număr de 300 de ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare.

Urmare constatărilor din teren s-au transmis 22 de note telefonice, 17 către DADP, 4 către Urban SA şi una către Telekom.

În perioada 26.10.2015 – 26.11.2015, poliţiştii locali din cadrul serviciului de circulaţie rutieră vor derula acţiuni în baza Planului de măsuri nr.8580/26.10.2015 pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis pe arterele din municipiul Slobozia. Până la finele lunii s-au aplicat 74 de sancţiuni, din care 38 de amenzi şi 36 avertismente.

În ceea ce priveşte supravegherea unităţilor şcolare, trebuie subliniat că prezenţa poliţiştilor locali are o mare importanţă, păstrându-se permanent legătura cu profesorii de serviciu pe unitate, acordându-le sprijin în momentul în care aceştia au solicitat. Totodată, a fost supravegheat traseul cel mai frecventat de către elevii ce locuiesc în afara municipiului, în deplasarea de la sau spre gară şi autogară, în aceste două obiective, ca puncte de concentrare a elevilor navetişti, urmărindu-se eliminarea tuturor evenimentelor nedorite în care ar putea fi implicaţi elevii.

Pe timpul patrulării, poliţiştii locali au depistat 3 autoturisme neasigurate fapt ce a fost adus la cunoştinţă proprietarilor, în cel mai scurt timp. Autoturismele nu prezentau urme de forţare.

Descarcă/Vizualizează integral Raportul pe luna octombrie 2015