Raport de activitate
luna aprilie 2013

În această lună, poliţiştii locali au derulat activităţile obişnuite, pe teme de lucru aflate în competenţa instituţiei noastre şi au participat totodată la acţiuni organizate în baza a două planuri :

 • Plan de acţiune nr.3364, din data de 23.04.2013. Poliţiştii locali au verificat comercianţii şi producătorii individuali din Piaţa Agroalimentară şi din Piata Cuza Vodă, având în atenţie modul în care aceştia expun produsele spre vânzare. Totodată au fost verificate autorizaţiile de funcţionare ale unităţilor de alimentaţie publică şi ale teraselor din zona pieţelor.
 • Plan de acţiune nr.3325, din data de 22.04.2013, pentru respectarea normelor rutiere de către biciclişti şi pietoni şi pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind masa maximă admisă de peste 3.5 tone. Au fost constatate şi aplicate sancţiuni pentru un număr de 15 contravenţii pentru încălcarea normelor legale privind circulaţia bicicliştilor şi a pietonilor dintre care 2 avertismente scrise şi 13 avertismente verbale, însoţite de atenţionarea şi informarea acestora cu privire la respectarea reglementărilor rutiere în vederea adoptării de către aceştia a unui comportament corespunzător în trafic. Au fost opriţi în trafic şi verificaţi 3 conducători de autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, aceştia deţinând autorizaţie de liberă trecere.

La aceste activităţi au participat, într-un schimb de experienţă, şi efective ale Poliţiei Locale Câmpina, care au însoţit patrulele noastre în teren, urmărind modul în care acestea acţionează. La fel ca şi pentru colegii noştri din Călăraşi în luna martie, modul nostru de organizare şi de lucru, a fost apreciat în mod pozitiv de către poliţiştii locali câmpineni, multe dintre aspectele constatate în acţiunile derulate, urmând a fi adaptate la condiţiile locale şi puse în practică în localitatea lor.

Au fost legitimate 748 de persoane, dintre care pentru 272 s-a făcut verificarea în bazele de date şi au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale, 133 fiind amenzi, în valoare totală de 26.160 lei şi 172 de avertismente. Sancţiunile menţionate au fost aplicate pentru abateri privind:

 • circulaţia rutieră – 177;
 • tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice – 63;
 • salubritate, gestiunea deşeurilor – 23;
 • îngradirea, ocuparea domeniului public – 14:
 • distrugerea, deteriorarea domeniului public – 8;
 • alte abateri – 20.

În acest interval de timp au fost înregistrate la dispeceratul instituţiei 107 reclamaţii şi sesizări. Dintre acestea 98 au fost înregistrate telefonic, 7 verbal şi 2 scrise. Din totalul reclamaţiilor primite, 20 nu s-au confirmat. Urmare a rezolvării acestora, s-au aplicat 44 de avertismente şi 15 amenzi.

Poliţiştii locali au asigurat în fiecare zi, ca de obicei, fluienţa traficului rutier pe b-dul Unirii, la orele dimineţii, când afluxul de pietoni şi autovehicule este maxim în zona şcolii generale nr. 3 precum şi cu ocazia executării lucrărilor de modernizare a carosabilului. Ca urmare a temperaturilor ridicate şi deci, a prezenţei în număr mare a slobozienilor în parcuri, au fost îndeaproape supravegheate toate zonele de agrement în încercarea de a preveni faptele antisociale. S-a executat un mandat de aducere şi, la solicitare, s-au efectuat acţiuni de însoţire a funcţionarilor publici după cum urmează:

 • însoţirea administratorului Pieţii Agroalimentare, în vederea informării comercianţilor şi prelucrării regulamentului de organizare şi funcţionare a pieţii;
 • însoţirea reprezentanţilor DSP pentru rezolvarea unei sesizări;
 • însoţirea reprezentantului Primăriei din cadrul Serviciului Gospodărie Comunală, în vederea pregătirii unei acţiuni de evacuare a unui asistat social;
 • însoţirea reprezentantului Primăriei din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, pentru verificarea unei sesizări;
 • însoţirea reprezentanţilor Prefecturii Ialomiţa, ai OPC şi DSP, pentru verificarea producătorilor particulari din pieţele din municipiu.

Prin note telefonice, au fost transmise 29 de sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de poliţiştii locali în teren sau sesizate de cetăţeni: DADP – 22, SC Urban SA – 5, SC Servicii Comunale SRL – 1, Serviciul Activităţi Autofinanţate – 1.

Pe timpul patrulării, poliţiştii locali au depistat un autoturism neasigurat (portiera stânga spate deschisă) fapt ce a fost adus la cunoştinţă proprietarului, în cel mai scurt timp. Autoturismul nu prezenta urme de forţare.