Luna noiembrie din acest an, se înscrie, din punct de vedere al acţiunilor dar şi al rezultatelor materializate prin măsuri de sancţiune, în linia anilor precedenţi, cu un uşor trend descrescător la nivelul numărului de fapte de natură contravenţională constatate.

Această caracteristică este valabilă pe fiecare domeniu de activitate în ultimii patru ani (gospodărirea municipiului, ordine publică şi deasemenea, circulaţie rutieră). Acţiunile zilnice de dirijare a circulaţiei rutiere sau de asigurare a fluenţei traficului în punctele de mare aglomeraţie rutieră sau în care se derulează lucrări în carosabil, supravegherea permanentă a pieţelor agroalimentare, însoţirea funcţionarilor publici din primărie în
acţiunile acestora, executarea mandatelor de aducere, au fost completate de măsuri destinate menţinerii ordinii şi siguranţei cetăţenilor şi prevenirea actelor antisociale în zona blocului G7.

Scopul principal al acţiunii l-a constituit depistarea persoanelor urmărite, a celor ce locuiesc aici fără forme legale, a celor care tulbură ordinea şi liniştea publică. Cu această ocazie au fost legitimate 61 de persoane, fiind sancţionate 3 persoane, potrivit OUG nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

S-au asigurat măsurile de ordine la Catedrala Înălţarea Domnului şi Mănăstirea Sfinţii Voievozi cu ocazia manifestările ocazionate de aducerea raclei cu Sfânta Muceniţă Filofteia. Măsuri de ordine s-au asigurat şi în data de 29 noiembrie, în Piaţa Revoluţiei cu ocazia unui miting organizat de Cartel Alfa. Totodată, poliţiştii locali au supravegheat permanent unităţile şcolare şi zonele limitrofe ale acestora.

Raportul integral/Descarcă