În luna octombrie, având în vedere apropierea sezonului rece s-a acţionat în vederea identificării vehiculelor abandonate şi fără stăpân ce ocupă domeniul public sau privat al municipiului şi care îngreunează, aşa cum o arată experienţa anilor anteriori, acţiunile de deszăpezire. Astfel, s-a urmat procedura legală pentru 6 autoturisme, ai căror proprietari au fost somaţi în vederea ridicării autovehiculului, în caz contrar aceştia urmând a primi sancţiunile legale.

Următoarea etapă, în situaţia în care deţinătorii legali nu se conformează somaţiilor primite, va fi declararea autovehiculelor ca abandonate şi preluare în proprietatea administraţiei publice locale.

Deasemenea s-a procedat la identificarea tuturor persoanelor fără domiciliu de pe raza municipiului precum şi a zonelor sau punctelor în care aceştia şi-au amenajat adăpost, urmând a comunica Serviciului Public de Asistenţă Socială situaţia constatată în vederea luării de măsuri corespunzătoare.

Activitatea din această lună a avut ca rezultat aplicarea unui număr de 445 sancţiuni, din care 264 amenzi în valoare totală de 52340 lei şi 181 avertismente, determinate de încălcarea prevederilor legale

Citește/Descarcă raportul integral!