Deoarece nu dispunem de datele de identificare sau adresa autorului sesizării postate pe site-ul www.domnuleprimar.ro în data de 29 decembrie 2009, sesizare care vizează aspectele prezentate în articolul 3000 lei pentru parcare ilegală publicat în ziarul Independent din data de 18 decembrie 2009, recurgem la postarea răspunsului nostru pe site-ul SPPC Slobozia.
Pentru autorul sesizării doresc să subliniez ceea ce am spus jurnalistului şi cred că mulţi au înţeles deja din articol, pentru că este foarte clar : sancţiunea s-a aplicat pentru încălcarea unei prevederi legale, aşa cum scrie şi în articolul publicat ( art. 43 din OG nr. 43/1997 ), fapt care se poate susţine şi cu textul din actul de constatare încheiat. Această sancţiune putea fi un avertisment verbal sau scris. Dar în condiţiile în care persoana contravenientă a dovedit o atitudine şi un limbaj fără nicio legătură cu nivelul de educaţie şi civilizaţie pe care cu toţii îl aşteptăm mereu de la ceilalţi, refuzând categoric să acţioneze, la solicitarea agentului, în sensul corijării situaţiei pe care a creat-o, sancţiunea nu poate fi decât amenda, aşa cum a fost ea aplicată.
Pentru injurii şi ameninţări, sancţiunea este cu totul alta, se aplică în baza Legii nr. 61/1991, aşa cum chiar autorul sesizării spune şi nu este eliminată de cealaltă sancţiune de care am pomenit mai sus.
Consider important de reţinut un lucru : nu pentru orice abatere constatată în teren de agenţii comunitari se aplică amenda impusă de lege, dar în situaţia în care contravenientul dovedeşte o crasă reacredinţă sau reavoinţă, sancţiunea este inevitabilă pentru toate abaterile săvârşite, inclusiv pentru refuz de legitimare, adresarea de ameninţări sau de injurii. Şi acesta este şi cazul de faţă.

Cu stimă,
Director
Ing. Laurenţiu Abaza